2011. január 3., hétfő

Önkéntes kerestetik Tótvázsonyba

"Ezúton szeretném kérni segítségüket, hogy találjak magyar ajkú, megbízható önkéntest Tótvázsonyba, szervezetünkbe 2011. június (vagy július, de legkésőbb szeptember) 1-től 1 évre. (szeptembertől összesen 2 főt keresünk, akár barátnők, barátok, párok is jelentkezhetnek!)

Egyesületünket a Tótvázsonyi Ifjúsági Egyesületet 2002-ben alapítottuk 1200 fős településünkön a Balatontól 8 km-re, Veszprémtől 12 km-re. 30 tagunk van, 2 alkalmazottunk, 2 EVS önkéntesünk. Foglalkozunk helyi újság, helyi Tv működtetésével, honlapok feltöltésével.
Emellett a helyi civileket segítjük, Teleházat és könyvtárat működtetünk, ifjúsági klubunk van. Kulturális programjaink a kis alkalmi zenés teaháztól a 2 napos Savanyó Jóska Napig sokféle programot felölel. Szociális munkáink között legjelentősebb az 5 hetes nyári napközink a helyi iskolásoknak. Térségi munkánkban a környék 6-8 települése bekapcsolódik. Nemzetközi programjaink Székelyföldre Felvidékre és Németországba vezetnek. Szervezetünk honlapja: www.etotvazsony.hu/tie

Általában 2 önkéntesünk van, mindkettő magyarajkú. Jelenleg egy székely lány és 1 felvidéki srác van. Egy hotel 2 szoba, nappali, konyha, fürdő öszzeállítású apartmanjában laknak, külön szobákban. www.hotelbakony.hu , Helyben van 2 bolt, 2 kocsma, a helyi iskolában és a helyi étteremben lehet ebédelni (változatos, bőséges ebédek). Az önkéntesek kézbe kapják a zsebpénzüket (jelenleg 26.500 Ft/hó, de az euróváltástól függően 24-27 ezer között mozoghat), emellett a hétvégi ebédek díját (8.000 ft), és feltöltjük telefonjukat 3000 Ft-tal havonta. Emellett fizetjük utazásaikat nyelviskolába, képzésekre ill. a helyi iskolában az ebédjüket (napi 500 Ft) és a helyi boltban feliratott hidegétel- reggeli, vacsora- költségeiket (napi 700 Ft). Ha valaki nem az iskolában szeretne enni, az ebéd alapanyagokra további költséget adunk. Nyelvi képzést a magyar ajkú önkéntes is kap- az EVS klubban és a szomszéd település 2 önkéntesével való kommunikáció érdekében, melyet így alkalmanként használhat is. A nyelvi képzés helyett az önkéntes választhat más képzési lehetőséget is. Az otthoniakkal való kapcsolattartás érdekében havi 2000 Ft telefont írunk jóvá számára, interneten korlátlanul kommunikálhat. A munkahelyen tökéletes, a szálláson gyenge internet van(csak ha tud hozni szgépet). Helyi közlekedéshez kerékpárt (sisakkal, lámpával felszerelt) biztosítunk.


Önkénteseink dolgoznak a helyi Tv-ben (kamerázás, hangosítás, vágás), fotóznak rendezvényen (egyesületünk gépével), teleházban, könyvtárban tartanak nyitva, képújságot szerkesztenek, honlapot töltenek fel, szórólapot gyártanak és osztanak ki ill. az irodánk rendben tartásában- takarítás, mosogatás- segítenek. Heti munkaidejük 30-32 óra, mert a hétvégékre is esik olykor rendezvény, így ott is vannak feladataik- ha ráérnek. Másik fontos feladat a gyerekkel való foglalkozás- nyáron a nyári napköziben, tanév közben a délutáni gyerekfoglalkozásokon. Ha jó informatikai tudása van az önkéntesnek a helyi teleházban rendszergazdai feladatokat is elláthat- vírusírtás, ujratelepítés. Saját ötleteik megvalósítására- maguk által kitalált program, rendezvény- tudunk plusz forrást biztosítani.


Munkaidőn kívül a helyi ingyenes játékklubba (csocsó, darts, kártyajátékok), teaházunkba járhatnak, van helyben pilates torna, joga, ill. szervezünk heti egyszer a fiataloknak sportolást is (főként foci). Emellett a félórás buszútra levő Veszprémben több mozi, kultúrális programok közül válogathatnak.

Szóval nem unatkoznak :) (Remélem)

2 alkalmazottunk van, velük közösen dolgoznak az önkéntesek a teleházban, mely 2 irodából, illetve kiszolgáló helységekből (WC, konyha, kamra, előtér) áll.
Önkéntes helyeink az adatbázisban itt találhatók:
gyerekprogram, könyvtár témában: http://ec.europa.eu/youth/evs/aod/hei_form_en.cfm?EID=36000282201
média, kommunikáció témában: http://ec.europa.eu/youth/evs/aod/hei_form_en.cfm?EID=36000282218

Várjuk a leendő önkéntesek mielőbbi jelentkezését a tie@etotvazsony.hu címünkre.


Köszönjük segítségüket

Szendrei Szilárd
Tótvázsony
+36-88/266194
+36-20/6210631

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése