2012. április 20., péntek

Vendégünk volt az Ifjúsági Igazgatóság

A Kovászna Megyei Ifjúsági Igazgatóság részéről Gáj Nándor pályázati referens látogatta meg a Bodvaj Egyesületet. A találkozón az egyesület önkéntesei vettek részt, több generációból: gyerek, ifjú, felnőtt. Gáj Nándor a civil szervezet lényegéről és általánosságban az ifjúságpolitikáról beszélt, majd mindenki elmondhatta, hogy mit hiányol Erdővidékről ifjúként. Íme az ötletek: ifjúsági fesztivál, ifjúsági tábor, kerékpárút, extrémsport pálya, strand, uszoda, szórakozó helyek, munkalehetőség.


Viszonylag sok szó esett a Fiatalok Lendületben Program lehetőségeiről, habár nem ez volt a találkozó témája. A bodvajos ifjak szívesen emlékeztek vissza az utóbbi két évben megélt tapasztalataikra, függetlenül attól, hogy a magyarországi ifjúsági cserék, vagy az önkéntes szolgálat keretében szerezték azokat. Három  önkéntes nemrég képzésen is részt vett ebben a témában, így valós reményünk lehet arra, hogy a következő évek pályázatainak kidolgozásában aktívan részt vesznek.


A találkozó végén egy kérdőívet töltöttek ki az ifjak, amely a formális és nonformális oktatás közötti különbségre, az ifjúsági központok szükségességére, jellemzőire, az önkormányzat ifjúságpolitikájára, az Országos Ifjúsági és Sport Hatóság és a Megyei Ifjúsági Igazgatóság programjaiban való részvételi hajlandóságra, valamint az ifjaknak törvény által biztosított kedvezményekre kérdezett rá.
Az ifjak szerint is hasznos volt a találkozó, elsősorban a megszerzett új információkért.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése