2012. április 15., vasárnap

Pályázatíró képzésen vettek részt a Bodvaj önkéntesei

A Bodvaj Egyesület 3 önkéntese – Lakatos Anetta, Lakatos Andrea, Veres Krisztina –  pályázatíró képzésen vett részt 2012. április 12-14. között, Baróton, a Fiatalok Lendületben Program (FLP) keretében. A képzés a CIVEK (Civilek Háromszékért Szövetség) szervezésében jött létre.
Beszámolójukat alább olvashatják:
"Jelentkezéskor kissé határozatlanok voltunk, mert még nem volt alkalmunk ilyen programban rész venni és még nem tudtuk, hogy mivel jár a pályázatírás. A képzésen 15-en vettünk részt, Timár Rozália és Roxana Silvia Turcu képzők odaadó vezetésével. Kezdetben megismerkedhettünk a résztvevőkkel és megtudhattuk, hogy milyen szervezetet képviselnek. Ezt követően betekintést nyertünk a Fiatalok Lendületben Programba, információt szereztünk az alprogramokról, az ifjúsági programok finanszírozásának lehetőségeiről, majd nekifogtunk a pályázatírásnak. A non-formális oktatási módszerek segítségével könnyebben sajátítottuk el a pályázatírás alapjait. Az egész napos fáradságos munkát csapatjátékok színesítették. Miután megosztottuk egymással projektötleteinket, lehetőséget kaptunk arra, hogy három csoportban kidolgozhassunk egy hasznos pályázatot. A színesebbnél színesebb ötletekre élmény volt pályázatot építeni. A három nap alatt észrevétlenül tanultunk, olyan információk birtokába jutottunk, amelyek nagy valószínűséggel hasznosak lehetnek a következőkben is.

A képzés során minden résztvevő érdeklődően kapcsolódott be a tevékenységbe, így a 3 nap alatt kialakult egy összetartó csapat. A jó hangulathoz hozzájárultak a közös ebédek és az esti bulizás.
Úgy érezzük, hogy ez a három nap hasznosan telt el, nemcsak tanultunk, hanem új barátokat, ismerősöket is szereztünk. Örvendünk, hogy ott lehettünk, köszönjük a lehetőséget!"

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése