2012. augusztus 3., péntek

VI. Erdei Iskola tábor


A Bodvaj Egyesület hatodik erdei iskola típusú táborát tartotta 2012. július 29 - augusztus 2. között Setétpatakban. Idén a szervezők választása a kőzetekre esett, így a tevékenységek zöme a kőzetek megismertetésére irányult, kiemelt időt szentelve a sóra.  Az idei táborba is beiktattunk egy tanulmányi kirándulást. Ezúttal Parajd úticéllal indultunk, de előbb Korondon részt vettünk a Korondi séta programon, amelynek keretében meglátogattuk a Csigadomb természetvédelmi területet, majd visszatérve a faluba megfigyeltük a fazekasmestert és a taplászmestert munka közben. Parajdon a Só-szoros túrán vettünk részt, csodálatosan szép sókarrok és sókarfiolok élményével térve haza.  

A tábor összes tevékenységét igyekeztünk interaktívvá tenni, hogy a résztvevő gyermekek és ifjak elsősorban a tapasztalás útján tanuljanak: kísérletek keretében ismerkedtek a kőzetek tulajdonságaival, ostort fontak, nyakéket készítettek, sóból alakzatokat gyurmáztak, csapatban élménybeszámolót készítettek, gyakorolták a sátorozás és együttélés íratlan szabályait. Sok gyakorlat és játék a csapattagok együttműködési készségének felmérésére, erősítésére irányult. Mindeközben a legfontosabb szempont a környezet megismerése és védelme volt. 

Ezúton is köszönjük a segítséget a program támogatóinak: Környezetvédelmi Alap, Kovászna Megye Önkormányzata, Bacon Község Önkormányzata, Kisbaconi Erdő- és Legelőbirtokosság, valamint a résztvevők szülei. Adományozóink mellett köszönjük a nagyszámú önkéntes segítségét, külön kiemelve az előadók – Bardocz Zoltán, Demeter Zsolt, Kelemen Andor –, a  munkatársak – Benedek Erika, Benkő Jutka, Kolcza Jutka, Kolcza Károly, Németh Erzsike – és a kisbaconi ifisek önzetlen munkáját. 


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése