2012. augusztus 19., vasárnap

X. Paprika Jancsi szín- és bábjátszó tábor


A kisbaconi Bodvaj Egyesület szervezésében 2012. augusztus 13-17. között került sor a X. Paprika Jancsi szín- és bábjátszó táborra Setétpatakon. A tábor hagyományosan a kommunikációfejlesztést, önkifejezést, önbizalom erősítését, csapat- és közösségépítést segíti elő. 

Az ötnapos tábor során több darabot is színre vittek a résztvevők:  a kisebbek  két Móricz Zsigmond vers, az Iciri-piciri  és  A török és a tehenek feldolgozását adták elő, az ifjak Benedek Elek Hazudós meséjét készítették elő. A tábor szakmai felelősségét idén is a sok éve összeforrott csapat vállalta: Farkas Erzsébet táborvezető (Kisbacon), Cseke Péter bábszínész-színész (Marosvásárhely), Cseke Erzsébet tanítónő-színész (Marosvásárhely), Demeter Gyöngyi drámapedagógus (Barót).  A csoportokban zajló szakmai programok mellett sor került kézműves foglalkozásra is, így a táborlakók idén a nemezelést próbálták ki Nagy Zsuzsánna szakmai irányításával.

A Kovászna Megye Tanácsával korábbi években elkezdett együttműködést idén is folytattuk, így a Megyei Tanács meghívására vendégül láttunk a táborban tíz Baranya megyei diákot és kísérőjüket, Nagy Ildikó tanárnőt. Örömünkre szolgál, hogy ezek az együttműködések alkalmat teremtenek az erdővidéki gyermekek nyitottabbá válásához, és hozzájárulnak a magyar-magyar kapcsolatok erősítéséhez.  

A hatodik napon jubileumi ünnepséget tartottunk a kisbaconi kultúrotthonban, ahol az elmúlt tíz év tábori termékeinek kiállítása mellett a kivetített fotók is a korábbi évek tábori élményeinek felelevenítését szolgálták.

A tábor eredményes lebonyolításáért köszönet illesse a tábor előadóit, szervezőit, segítőit, valamint az anyagi támogatóit: Kovászna Megye Tanácsa, Nemzeti Kulturális Alap (HU), Bacon Község Tanácsa, Kovászna Megyei Sport és Ifjúsági Igazgatóság, Communitas Alapítvány, Kisbaconi Erdő- és Legelőbirtokosság. 

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése