2015. augusztus 26., szerda

Játszóteret építettek az ifjak (Kisbacon)

Nemzetközi, az Erasmus+-program által támogatott, Fedezd fel a vidéket nevet viselő ifjúsági cseretábornak adott otthont Kisbacon. A tíznapos rendezvény ideje alatt a Bodvaj Egyesület és az anyaországi Menetrend Fejlesztő Egyesület fiataljai egymás tájegységeinek jellegzetességeit próbálták megismertetni barátaikkal, emellett a közösségért is dolgoztak. A fiatalokat érdeklődésük szerint több csoportba osztották. A gazdálkodók mezei munkát végeztek és konyhakerti növényeket gondoztak, az ízekért felelősek zakuszkától kezdve üstben főzött almalekváron keresztül a kürtőskalácsig sok finomságot készítettek, a dokumentálásért felelősek filmeztek, fényképeztek és megírták tapasztalataikat.
A tizenhárom helyi és tizenegy magyarországi fiatal legnagyobb megvalósítása az iskolaudvaron mászófallal, csúszdával, kötélmászóval, faváracskával és létrával felszerelt játszótér kialakítása volt. Benedek Márta szerint a tábor eme igazán maradandó megvalósításának nagy hasznát veszik a kisbaconiak. „Különösen örvendek, hogy a Benedek Elek-szoborral szembeni iskolaudvarra került a játszótér. Tavaly csak huszonnégy gyermekünk járt a két összevont osztályba, ami miatt kietlennek tűnt az udvar, mostantól viszont több élet költözik be az eddig zárt térbe: nyitott lesz, bárki bemehet és használhatja” – mondotta a Bodvaj Egyesület vezetője.
A két egyesületnek további terve, hogy programjukat kiterjesztik, s a következő esztendőben franciaországi és olaszországi partnereiket is meghívják, hadd ismerjék ők is meg, milyen is a székely életmód és milyen értékekkel rendelkezünk.


    (megjelent a Háromszék c. napilap 2015. augusztus 26-i számában)
http://www.3szek.ro/load/cikk/83801/jatszoteret_epitettek_az_ifjak_kisbacon

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése