2016. szeptember 2., péntek

XIV. Paprika Jancsi szín- és bábjátszó tábor

         A setétpataki csodapalotába idén több mint 50 palotalakó érkezett az egész vármegyéből, sőt, még határon túlról is: a korábbi mesetáborok gyakorlatához híven Kovászna Megye Tanácsa meghívására idén 18 dunaszekcsői táborlakó érkezett.
A mesetábor idei keretmeséje Benedek Elek Az aranytulipán című meséje volt, amelyet öt nap alatt a 3 korcsoport egy nagy közös produkció keretében vitt színpadra. Az idei bemutató során új technikával ismerkedtek a táborlakók és a bemutatóra összesereglett népes közönség: Cseke Péter bábszínész-színész (Marosvásárhely) idén árnyjátékkal színesítette az előadást, a táborok életében újfajta előadásmódot fegyelmezetten, színvonalasan oldották meg a szereplők.
Az idei táborban Farkas Erzsébet művelődésszervező-táborvezető (Kisbacon) mellett Demeter Gyöngyi drámapedagógus (Barót) foglalkozott a népes számú ifjak csoportjával. Benkő Judit nemezelővel (Kisbacon) a száraznemezelés technikáját próbálták ki  a táborlakók, emellett fonalkosárkákat is készítettek. Kolcza Judit tanítónő (Kisbacon) a puhakönyves versek és mesék világába kalauzolta a palotalakókat, reggeli torna felelősünk idén is Farkas Vilmos lelkipásztor (Kisbacon) volt.
A táborlakók közössége évente valamelyest változik, bár többségük visszatérő táborlakó. Évente 5 nap alatt közösséggé formálódik a csoport, egyre nehezebbé válik a bemutató végén az elválás. Település- és országhatárokon átívelő barátságok köttetnek, amelyeket idén elősegítettek a tábori programba beépített bizalomfejlesztő játékok, a segítségnyújtást, együttműködést központba helyező foglalkozások.
      A szülők mellett az idei tábor megszervezéséhez a következő támogatók járultak hozzá: Kovászna Megye Tanácsa, Nemzeti Kulturális Alap, Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt, Kisbaconi Erdő- és Legelőbirtokosság, Kovászna Megyei Ifjúsági- és Sportigazgatóság. Köszönjük támogatóinknak a bizalmat, foglalkozásvezetőinknek a magas szakmai színvonalon elvégzett kitartó munkát.


Benedek H. Márta

Bodvaj Egyesület 

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése